ÀLBUM

RECORDATORI DEL CAMÍ VITAL

Alexandre Ayxendri

Extracte de la memòria del projecte

2014


ES   |   EN


La fotografia és la veu que relata les meves històries diàries i evoca un món canviant, marcat per la importància en desvelar l'atracció pel pas del temps, mitjançant rastres que han anat traçant la direcció d'un camí vital propi. Trobo el coneixement d'allò que és antic o oblidat refugiant-me en aquestes fotografies, preservadores d'una intimitat enllaçada amb el passat, que són recordatori d'allò que va ser i connecten amb el món físic on visc.

Àlbum és un viatge de trànsit nodrit d'emocions i descobriments, on reviuen misteris d'una quotidianitat en descomposició, formada per ambigües troballes que flueixen amagades i fugisseres. Una atmosfera, territori dels somnis, que ofereix idees del record i reuneix el passat viscut. Àlbum és un laberint de miralls per mirar i descobrir.RECONEIXEMENTS

Àlbum va ser guardonat el 2016 pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a la III Jornada Art i Disseny per la qualitat, el concepte i la capacitat d'aplicar i integrar els coneixements artístics i tecnològics en la definició i el desenvolupament del seu disseny, va rebre el Premi Taronja 2015 al millor projecte de Fotografia Artística per l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona i fou seleccionat a Full Contact 2014 i a SCAN PhotoBooks 2012 al Festival Internacional de Fotografia SCAN.